Di-isosyanaattien käytölle koulutusvaatimus, joka koskee Finnsco Pro-Line® PU-vaahtoja sekä Yleisliimoja PU-1, PU-3 ja PU-10. Lue lisää klikkaamalla.

21.8.2023

Euroopan komissio on päättänyt  (Komission asetus (EU) 2020/1149, (EY) N:o 1907/2006 (REACH) liitteen XVII ), että di-isosyanaatteja ei saa käyttää sellaisenaan tai muissa kemikaaleissa teollisuus- ja ammattikäytössä 24.8.2023 alkaen ilman, että käyttäjä on suorittanut hyväksytysti koulutuksen niiden turvallisesta käytöstä. Koulutusvaatimus on pakollinen kaikille työntekijöille ja itsenäisille ammatinharjoittajille, jotka käsittelevät di-isosyanaatteja joko sellaisenaan, muiden aineiden ainesosana tai teollisuus- ja ammattikäytössä olevissa seoksissa, tai suorittavat tällaisten tehtävien valvontaa. Velvoite ei koske tapauksia, joissa di-isosyanaattien pitoisuus yksittäin tai yhdessä pysyy alle 0,1 painoprosentissa. EU:n päätöksen tarkoituksena on suojella työntekijöitä työpaikalla esiintyviltä kemiallisiin tekijöihin liittyviltä riskeiltä, koska di-isosyanaateille altistuminen on merkittävä koko EU:n laajuinen työterveysongelma.

Tämä koskee Finnsco Pro-Line® PU-vaahtoja (pillivaahto ja pistoolivaahto) sekä Yleisliimoja PU-1, PU-3 ja PU-10.

Koulutuksen voi käydä verkkokoulutuksena, josta alla yksi vaihtoehtoinen kouluttaja.


KIWA:n Di-isosyanaatti-verkkokoulutus

Di-isosyanaatti-verkkokoulutus on EU:n päätöksen mukainen tason 1 yleiskoulutus, joka on pakollinen di-isosyanaatteja käsitteleville työntekijöille 24.8.2023 alkaen.

KIWA:n koulutussivuille

« Takaisin